Премиерът Кирил Петков прие днес министъра на външните работи на Украйна

...
Премиерът Кирил Петков прие днес министъра на външните работи на Украйна
Коментари Харесай

България обеща на Украйна само грижа за нейните бежанци

Премиерът Кирил Петков одобри днес министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, с който беседва за  съветската експанзия и извънредно тежкото състояние на гражданското население в Украйна, заяви пресслужбата на Министерския съвет.
Дмитро Кулеба изрази благодарност за помощта, която в България получава всеки един украински жител, бягащ от войната. Кирил Петков увери Дмитро Кулеба, че България ще продължи да е измежду най-приятелските и мощно подкрепящи Украйна страни. А българските институции, както и до момента, ще обезпечават нужната помощ и грижи за украинските бежанци. 
След диалога на четири очи сред Петков и Кулеба се организира разширена среща сред двете делегации като от българска страна присъединяване взеха също вицепремиерът Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на защитата Драгомир Заков.

Дойдох да благодаря на България, че подкрепяте украинската страна и народ, съобщи Дмитро Кулеба на брифинг с Теодора Генчовска в Министерство на външните работи.

Сигурен съм, че България прави това не поради обичайно положителните ни отношение, само че защото сигурността на Украйна значи сигурност за България. Ние не се бием единствено за Украйна, само че и поради вас, с цел да не може Русия да аргументи вреди на вашата страна, съобщи украинският посетител и изрази признателност към страната ни и за поддръжката за европейската вероятност на Украйна.

Наясно съм с ролята на Русия в историята на България, сподели Кулеба и добави: " Исторически Русия е направила някои неща, които оставят страсти в съзнанието на хората, само че това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане. Надявам се, че ще пристигна по-скоро денят, когато мирът в региона на Черно море ще се възвърне, ще се върнем към културата и туризма и от ден на ден украинци ще посещават България като туристи, а не като бежанци ", съобщи Дмитро Кулеба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР